wrapper

Berita Terkini

الجمعة 27 جمادى الأولى 1438   |   Friday February 24 2017

Sambutan Hari Bahasa Ibunda meriah dan harmoni

PETALING jAYA - Majlis Sambutan Hari Bahasa Ibunda Sedunia (IMLD 2017) telah berlangsung meriah di Cambridge Hall, Brickfields Asia College, Kampus Petaling Jaya bagi meraikan kepelbagaian dan perbezaan berbahasa di Malaysia dalam suasana harmoni.

Read more

Kempen U: Daftar segera jadi pengundi

PETALING JAYA - BERSIH 2.0 hari ini telah melancarkan Kempen U, iaitu kempen daftar sebagai pengundi yang akan berlangsung sepanjang bulan Mac 2017. 

Read more

Cina Muslim tidak lupakan budaya mereka

KOTA KINABALU - Rumah Terbuka Tahun Baru Cina meyakinkan masyarakat bahawa masyarakat Cina Muslim tidak pernah melupakan budaya mereka setelah memeluk Islam, menurut Datuk Seri Panglima Masidi Manjun, Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah.

Read more

MyCARE anjur kempen Bulan Anak Yatim

SERI KEMBANGAN - Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) akan menganjurkan kempen Bulan Anak Yatim sepanjang bulan Mac pada tahun ini.

Read more

Hidup bersama, main bersama

KUALA LUMPUR - “Saya harapkan perlawanan ini akan mengembalikan semula kita kepada bola sepak Malaysia suatu ketika dulu yang muhibah, kita hidup bersama dan main bersama”, kata Datuk Santokh Singh dalam sidang media Piala Bola Sepak Harmoni 2017.

Read more

Pelihara bahasa ibunda, warisan kita

KUALA LUMPUR - Pihak penganjur mensasarkan kehadiran yang lebih ramai dalam Sambutan Hari Bahasa Ibunda Sedunia 2017 bagi memupuk kesedaran untuk menggalakkan penggunaan bahasa ibunda dan memelihara warisan serta adat dan budaya di Malaysia.

Read more

Belia IKRAM di pentas ASEAN Civil Society Conference

MANILA - Tiga orang aktivis Belia Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) telah tiba di Manila bagi mewakili negara bagi menghadiri Mesyuarat ASEAN Civil Society Conference bagi pertubuhan masyarakat madani (CSOs) serantau.

Read more

Pertandingan seni kolaj guna bahasa ibunda

KUALA LUMPUR - Bertemakan “Ke Arah Masa Depan Lestari melalui Pendidikan Berbilang Bahasa”, Pertandingan Seni Kolaj Pendidikan Berbilang Bahasa bakal diadakan sempena sambutan Hari Bahasa Ibunda Sedunia 2017.

Read more

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-melinfo@ikram.org.my


DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd