wrapper

Berita Terkini

الأربعاء 6 صفر 1440   |   Wednesday October 17 2018

PULAU PINANG - Mufti Perlis, Sahibussamahah Prof. Madya Dato' Dr Mohd Asri Zainul Abidin dan Mufti Pulau Pinang, Sahibussamahah Dr Wan Salim Wan Mohd Noor bakal berforum sepentas pada Sabtu ini, jam  9.00 malam di perkarangan Sekolah Menengah Al-Itqan, Teluk Kumbar di sini.

Forum bertajuk "Halal Gaya Hidupku" diadakan sempena Karnival Edu-Ria Pulau Pinang 2017 yang akan berlangsung di sekolah itu pada 18, 19 dan 20 Mac 2017 bermula jam 8.30 pagi hingga 11.00 malam.

Karnival anjuran Pusat Pendidikan Al-Itqan dengan kerjasama Kerajaan Pulau Pinang ini bertujuan untuk memberi pendedahan dan maklumat tentang pentingnya pendidikan agama dan akademik disimpul bersama.

Dengan peruntukan sebanyak RM15 juta oleh kerajaan Pulau Pinang untuk membina empat buah bangunan Pusat Pendidikan Al-Itqan yang baharu, perletakan batu asasnya bakal disempurnakan oleh Yang Dipertua Pulau Pinang, TYT Tun Dato' Seri Utama Dr Hj Abdul Rahman Abbas.

Selain forum, gerai dan pameran sekolah serta agensi kerajaan, pelbagai perkongsian menarik menanti pengunjung Karnival Edu-Ria antaranya ceramah kewanitaan bersama Ustazah Che Nazrah Yusof, ceramah keibubapaan bersama Pak Utih, ceramah kemasyarakatan bersama Ustaz Yaakub Yusra, Bicara Dhuha bersama Ustaz Manis dan Talkshow Islami bersama Imam Muda Asyraf.

Tidak ketinggalan pelbagai aktiviti disediakan iaitu acara memanah, berkuda, tarik tali, human foosball, sukaneka, tayangan filem kanak-kanak, da'i muda, da'i cilik, pertandingan nasyid, syarahan, uji minda dan pertandingan aulad serta diserikan dengan persembahan seni bersama Tremolo dan Mukmin (Tiba-tiba Band).

Semua lapisan masyarakat khasnya masyarakat Pulau Pinang dijemput untuk berkunjung dan memeriahkan Karnival Edu Ria Pulau Pinang 2017.

Info lanjut: Pusat Pendidikan Al-Itqan

Last modified on Friday, 17 March 2017

Leave a comment

Iklan Penaja

    

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is a Joomla Security extension!