wrapper

Berita Terkini

الثلاثاء 4 ربيع الأوّل 1442   |   Tuesday 20 October 2020
Tuesday, 20 October 2020 17:46

Krisis air: Sampai bila akan berkesudahan?

Written by


Kajian menunjukkan bahawa manusia boleh hidup lebih seminggu tanpa makanan tetapi hanya boleh bertahan beberapa hari tanpa air. Ini membuktikan betapa pentingnya air dalam kehidupan seharian manusia.


KOTA KINABALU - Berikutan situasi COVID-19 yang kritikal di Sabah sejak 27 September lalu, Yayasan IKRAM Malaysia (i-Bantu) dan IKRAM Negeri Sabah telah melancarkan tabung khas untuk kemudahan barisan hadapan di sana.


SERI KEMBANGAN - Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata bagi mengekang penularan COVID-19, Kementerian Kesihatan (KKM) mahu pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang sedang dikuatkuasakan di Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor dan Sabah diperketatkan lagi.


Pada 13 Oktober lalu, media utama kembali hangat dengan isu kanak-kanak apabila umum dikejutkan dengan peristiwa tragis yang menimpa bayi berusia lapan bulan yang dibunuh dan dilumur dengan garam oleh bapa kandungnya di Bachok, Kelantan.

Jakarta dan beberapa bandar raya lain di Indonesia telah menyaksikan protes besar-besaran selama beberapa hari sekarang. Protes yang kadangkala menjadi ganas, melibatkan ribuan peserta daripada pelbagai kumpulan, terutama sekali kumpulan pelajar universiti dan pekerja. Ia dijangka akan berlanjutan selama beberapa hari atau minggu lagi. 

SERI KEMBANGAN - Buat julung kalinya, Unit Kokurikulum IKRAM MUSLEH dan Kadet Remaja Sekolah MUSLEH (KRS MUSLEH) akan menganjurkan larian maya International Eco Nature Virtual Run 2020 (IENVR'20) yang akan berlangsung pada 16 November hingga 15 Disember 2020.

Thursday, 15 October 2020 17:43

Wanita hebat lonjak nama ke seantero dunia

Written by


Inspirasi, jika disebut perkataan itu, tentu kita terfikir ada sesuatu yang menarik terhadap diri seseorang yang dikisahkan.

Thursday, 15 October 2020 11:31

Betulkan kompas moral diri dan pemimpin

Written by

Kepimpinan yang berwibawa merujuk kepada pemimpin - peringkat negara dalam konteks ini - yang mendapat kepercayaan atau mandat rakyat, juga berprestasi tinggi, berkebolehan serta ada sifat amanah, integriti, bertanggungjawab, mampu mentadbir negara dengan cekap dan berlandaskan perlembagaan.

Wednesday, 14 October 2020 18:22

Pemuda Gaza cipta basikal air daripada bahan buangan

Written by


GAZA - Menggunakan bahan buangan seperti potongan besi, plastik dan getah, seorang pemuda Gaza, Palestin memanfaatkan masa kuarantin berikutan COVID-19 dengan mencipta basikal air.

Tuesday, 13 October 2020 18:51

Ulama Pakistan, Dr Adil Khan dibunuh

Written by


ISLAMABAD - Ulama terkenal Pakistan, Maulana Dr Muhammad Adil Khan terbunuh di dalam kereta bersama pemandunya, Maqsood Ahmed pada Sabtu lalu.

Page 1 of 192

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd