wrapper

Berita Terkini

الأربعاء 3 رمضان 1442   |   Wednesday 14 April 2021

Hidup berpoligami ialah suatu perkara yang tidak asing lagi bagi wanita-wanita yang reda bermadu dan rela berkongsi suami. Menyedihkan pula, ramai dalam kalangan kita sendiri khususnya kaum wanita dibadai api kemarahan sehingga mencetuskan kemahuan suami untuk melafazkan talak.

Wednesday, 14 April 2021 14:29

Ramadan pemangkin kemanusiaan

Written by

Ramadan datang lagi. Syukur masih diberi kesempatan untuk menggandakan amal ibadah pada bulan yang suci lagi diberkati ini. Pintu rahmat, pintu syurga, pintu taubat dibuka seluas-luasnya.

SHAH ALAM - Program 'Malaysia 100 Juta Langkah Menentang Rasuah’ yang digerakkan syarikat penyedia teknologi sukan terkemuka, Checkpoint Spot Sdn Bhd dan Pasukan #Rasuah Busters dilancarkan pada Isnin.

Tuesday, 13 April 2021 13:25

Negeri disaran ikut SOP pusat elak kekeliruan

Written by

SERI KEMBANGAN - Bagi menyeragamkan peraturan serta mengelakkan kekeliruan dalam kalangan rakyat di negeri-negeri, kerajaan di setiap negeri disaran untuk mengikuti prosedur operasi standard (SOP) yang dikeluarkan kerajaan Persekutuan.

Monday, 12 April 2021 07:00

Ramadan: A month of renewal

Written by

Alhamdulillah. It is the time of the year when Muslims the world over prepare for the coming of the holy month of Ramadan; thirty days of physical, emotional, mental, and spiritual purification. 

Sunday, 11 April 2021 10:17

Ramadan: Masihkah kita ada?

Written by

Aura bulan puasa terasa semakin dekat dan inilah yang dinanti-nanti oleh seluruh umat Islam di pelbagai belahan bumi. Bazar Ramadan beserta kuih-muihnya bakal menghiasi pemandangan sehari-hari kita.

Sunday, 11 April 2021 07:00

Lindungi kanak-kanak, ajar pendidikan seks

Written by

Baru-baru ini Twitter digemparkan dengan luahan seorang bekas isteri yang mendakwa bekas suaminya yang telah mengadakan hubungan dengan seorang kanak-kanak perempuan berumur 15 tahun. Setakat penulisan ini, twit tersebut telah dikongsi sebagai 16,800 kali dengan kebanyakan netizen mengecam perbuatan tersebut.

Saturday, 10 April 2021 14:33

Ramadan: Finding clarity in chaos

Written by

So, what do we aim at this time? 

Life as a student can become quite exhausting. Especially during this time, where we are facing new problems, new challenges, new hurdles that our parents and most elders did not encounter (as a student). 

SERI KEMBANGAN - Buku yang bertajuk ‘Tunas Kadet Remaja Sekolah’ dan ‘Memanah Tradisional’ hasil karya panel penulis KRS MUSLEH telah diumumkan sebagai finalis Anugerah Buku Malaysia 2020 bagi kategori Buku Pendidikan Sekolah (Rendah & Menengah) dalam sesi undian pertama baru-baru ini.


SUNGAI BULOH - Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Ikram Malaysia, Tuan Kamsani Nasir menyerahkan 10 alatan pengukur pelitup muka (spreading caliper (rounded)) kepada Pengarah Hospital Sungai Buloh, Dr Kuldip Kaur A/P Prem Singh pada Ahad, di sini.

Page 1 of 212

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is a Joomla Security extension!