wrapper

Berita Terkini

الإثنين 2 جمادى الثانية 1441   |   Monday 27 January 2020
Monday, 05 January 2015 08:00

Hari Keluarga IKRAM 2014: ‘Ukhuwah Membawa Rahmah’

Rate this item
(0 votes)


SERI KEMBANGAN - Hari Keluarga Jawatankuasa Pusat dan Kakitangan Ibu Pejabat IKRAM 2014 telah diadakan di Crystall Ballroom, Mines 2 di sini pada Khamis 25 Disember lalu anjuran Badan Kebajikan Kakitangan IKRAM Pusat (BAKIM) dengan kerjasama IKRAM Sepang.

Acara tahunan kali ke-3 yang bertemakan ‘Ukhuwah Membawa Rahmah’ ini bertujuan untuk meraikan dan menghargai kakitangan ibu pejabat IKRAM dan ahli keluarga bersama dengan Ahli Jawatankuasa Pusat (JKP) IKRAM.

Ucapan aluan dan perasmian

Kira-kira 195 peserta yang terdiri daripada Ahli JKP, kakitangan IKRAM dan keluarga hadir dalam majlis ini yang bermula dengan dengan ucapan aluan Pengarah Majlis, Ustaz Noorsyazly Rameli, ucapan perasmian Presiden IKRAM,  Dr Mohd Parid Sheikh Ahmad dan diikuti dengan acara sukaneka mengikut kategori.

Belon kaki ayam, bola buta dan teka perkataan

Mewarna, belon pecah dan binaan straw

Dalam kategori anak-kanak, mereka menyertai pertandingan mewarna dan mencari gula-gula. Sementara untuk remaja pula, mereka menyertai permainan ‘Binaan dari Straw’, belon kaki ayam dan bola tutup mata. Bagi kategori dewasa, peserta bermain belon kaki ayam, bola tutup mata, teka perkataan dan belon pecah.

Majlis setengah hari yang ringkas namun meriah ini diakhiri dengan jamuan tengahari, penyampaian hadiah acara sukaneka, sesi pertukaran hadiah kepada semua yang kakitangan yang hadir dan cenderamata penghargaan atas kerjasama IKRAM Sepang dalam menjayakan majlis ini.

Penyampaian hadiah untuk pemenang dan penghargaan untuk IKRAM Sepang

Gambar kenangan Ahli JKP dan kakitangan ibu pejabat IKRAM

Semoga majlis ini dapat mencapai objektifnya serta menjadi satu anjakan dalam mengeratkan hubungan serta ukhwah yang membawa rahmah antara kakitangan ibu pejabat IKRAM, Ahli Jawatankuasa Pusat dan ahli keluarga seluruhnya, insyaa-Allah.

Read 2312 times Last modified on Thursday, 04 February 2016 12:31

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd