wrapper

Berita Terkini

الجمعة 26 رمضان 1442   |   Friday 07 May 2021

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Kenyataan Media

Pusat Pendidikan Al-Hidayah: IKRAM Terima Baik Keputusan Mahkamah Rayuan

Pertubuhan IKRAM Malaysia menerima baik keputusan Mahkamah Rayuan Malaysia berkaitan rayuan yang dikemukakan oleh Pusat Pendidikan Al-Hidayah Ipoh, Perak semalam.

Mengikut pihak mahkamah, pihak sekolah masih didapati bersalah kerana memberhentikan guru-guru dengan tidak mengikut prosidur yang betul. Manakala sekolah diperintahkan membayar satu bulan gaji, selari dengan kontrak pekerjaan di mana jika pihak sekolah berhasrat untuk memberhentikan pekerja, hendaklah memberikan tiga bulan notis atau membayar satu bulan gaji.

Mahkamah Rayuan semalam menerima rayuan pihak sekolah bagi mengurangkan bayaran, daripada dua puluh empat bulan gaji kepada satu bulan sahaja.

Terdahulu pihak sekolah telah memberi cuti bergaji selama tiga bulan sebelum menamatkan perkhidmatan, namun ini telah tidak diterima oleh pihak mahkamah sebagai bayaran penamatan perkhidmatan kerana surat berkaitan tidak menyatakan perkara tersebut dengan jelas.

IKRAM berharap keputusan Mahkamah Rayuan semalam adalah merupakan pengakhiran kepada kes tersebut.

Hasrat pihak sekolah untuk memastikan agar mereka yang memimpin sekolah-sekolah hendaklah terdiri dari kalangan yang mendokong aspirasi sekolah dan aspirasi IKRAM-MUSLEH, badan yang memayungi sekolah berkenaan, haruslah dihormati.


Prof Dr Omar Yaakub

Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan

Pertubuhan IKRAM Malaysia

3 April 2014

Last modified on Thursday, 27 March 2014

Leave a comment

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is a Joomla Security extension!