wrapper

Berita Terkini

الجمعة 13 ذو القعدة 1441   |   Friday 03 July 2020

 

KUANTAN - Buat julung kalinya, IKRAM Negeri Pahang telah menganjurkan Majlis Hi-Tea Tautan Ukhuwah NGO Kemasyarakatan dan Badan Sukarelawan Negeri Pahang pada 20 Mei 2017 di Hotel Cathayana di sini. 

Majlis ini bertujuan untuk menjalinkan kerjasama dalam program-program kemasyarakatan di samping dapat berkenalan dan merapatkan ukhuwah dalam kalangan NGO-NGO di sekitar Pahang.

Majlis bermula dengan ucapan dan pengenalan IKRAM oleh Yang Dipertua IKRAM Pahang, En. Suhaimi Mohd. Aripin yang turut menggariskan hasrat dan tujuan Majlis Hi-Tea ini diadakan diikuti dengan ucapan dan pengenalan ringkas daripada setiap NGO jemputan.

  

Lapan NGO yang diwakili pimpinan tertinggi hadir memeriahkan majlis iaitu ABIM Pahang, WADAH Pahang, PERKIM Pahang, MACMA Pahang, Persatuan Kebajikan Anak Yatim (PEKAYA) Pahang, Drug Intervention Community (DiC) Pahang, GEMA Pahang dan IMAM Pahang.

IKRAM Pahang turut merakamkan penghargaan kepada semua pimpinan dan wakil NGO yang telah sudi hadir dan berkongsi pengalaman dan aktiviti-aktiviti NGO masing-masing.

Dalam perkembangan berkaitan, pelbagai ruang dan relung NGO masing-masing telah dikenal pasti agar NGO-NGO yang hadir dapat menjalinkan dan mengadakan kerjasama dalam merancang dan melaksanakan program untuk masyarakat di Negeri Pahang.

Dengan berlangsungnya majlis ini, ia diharapkan mampu melonjakkan lagi amal dan aktiviti kemasyarakatan untuk kebaikan dan pembinaan masyarakat di Pahang khususnya dan seluruh negara amnya.

FB: IKRAM Pahang

 

Last modified on Tuesday, 23 May 2017

Leave a comment

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

Our website is protected by DMC Firewall!