wrapper

Berita Terkini

الخميس 19 ذو القعدة 1441   |   Thursday 09 July 2020

KUALA LUMPUR - Di celah-celah kesibukan Sidang Kemuncak Kuala Lumpur 2019 (KL Summit 2019), beberapa pemimpin utama IKRAM berkesempatan melakukan kunjungan hormat kepada Perdana Menteri, YAB Tun Dr Mahathir Mohamad semalam.

Dalam pertemuan singkat itu, pemimpin IKRAM melahirkan rasa syukur dan mengucapkan tahniah kepada beliau selaku Pengerusi KL Summit 2019 atas kejayaan penganjuran persidangan tersebut.

YAB Tun Mahathir dan delegasi pemimpin IKRAM telah bertukar pandangan mengenai perlunya ada penyelidikan strategik, menggemblengkan kekuatan, kepakaran umat Islam dan melakukan tajdid ummah. Beliau menegaskan bahawa umat Islam perlu membina jati diri, melakukan pembangunan dan membina negara yang kuat.

Dalam pertemuan ini, pemimpin IKRAM telah menyampaikan hasrat untuk menjadi rakan kongsi strategik dalam pembinaan negara dengan menawarkan inisiatif-inisiatif berikut:

1. Transfomasi minda dan pembangunan masyarakat
2. Meningkatkan tahap sosioekonomi umat Islam
3. Membangunkan jati diri dan kompetensi kepemimpinan anak muda Malaysia

Tun Mahathir mengucapkan terima kasih dan menghargai sokongan IKRAM untuk membantu kerajaan dalam pembinaan negara. IKRAM juga turut menyatakan sokongan padu kepada kerajaan dalam usaha mengembalikan kegemilangan umat Islam.

Rombongan IKRAM diketuai Presiden Dr Hj Mohd Parid Sheikh Ahmad, Timbalan Presiden Hj Badlishah Sham Baharin, Setiausaha Agung Hj Mahadzir dan Naib Presiden Datin Paduka Hjh Che Asmah Ibrahim. Turut hadir Perunding Strategi IKRAM, Mohd Nazri Mat Noor.

Last modified on Saturday, 21 December 2019

2 Comments

Leave a comment

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd