wrapper

Berita Terkini

الخميس 14 صفر 1442   |   Friday 02 October 2020


SERI KEMBANGAN - Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) dan institusinya hari ini telah menerima sumbangan berjumlah RM500,000 daripada Yayasan Buruj.

Pengerusi Yayasan Buruj, Hj Idris Omar menyerahkan sumbangan itu dalam satu majlis ringkas yang diadakan di Ibu Pejabat IKRAM di sini.

Menurut beliau, ini merupakan sumbangan tertinggi yang pernah disalurkan untuk IKRAM dan institusinya yang sentiasa menjadi pilihan yayasan itu dengan melahirkan keyakinan terhadap segala usaha yang dilakukan IKRAM dalam pelbagai medan amal.

Dalam majlis itu, IKRAM yang diwakili Bendahari, Dr Hj Mohd Alauddin Mohd Ali menzahirkan ucapan terima kasih dan berbesar hati menerima sumbangan daripada yayasan itu dan menyatakan komitmen untuk memanfaatkan sumbangan tersebut dengan sebaik-baiknya dalam dakwah, tarbiah dan kebajikan.

IKRAM telah menerima RM170,000 manakala selebihnya diberikan kepada institusi-institusi IKRAM yang terlibat dalam isu kemanusiaan luar negara, dakwah kepada bukan Islam dan aktivisme anak muda.

Institusi IKRAM iaitu Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) dan Hidayah Centre Foundation (HCF) masing-masing menerima RM150,000 manakala IKRAM Muda menerima RM30,000.

MyCARE diwakili Ketua Pegawai Eksekutif, Hj Kamarul Zaman Shaharul Anwar, HCF diwakili Ketua Pegawai Eksekutif, Hj Nicholas Sylvester dan IKRAM Muda diwakili Pengurus Jabatan Orang Muda, Mohd Iqbal Hakim Mohd Adnan.

Turut hadir dalam majlis itu Timbalan Pengerusi Yayasan Buruj, Hjh Maziyah Hj Hassan dan juga pegawai eksekutif yayasan tersebut, Pn Sabrina.

Last modified on Wednesday, 15 January 2020

Leave a comment

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

Our website is protected by DMC Firewall!