wrapper

Berita Terkini

الخميس 21 رجب 1442   |   Thursday 04 March 2021
MAP - Sayangi Diri Hiasi Peribadi
  Khamis 10/8/2017 @ Sekolah Rendah Islam Aman Machang Alhamdulillah pada 10hb Ogos, team MAP Kelantan yang diwakili oleh Pn Nurhafiza telah diberi peluang untuk menyantuni anak-anak Sekolah Rendah Islam Aman
Daurah Tajwid Mendekatkan Para Peserta Dengan AlQuran
Alhamdulillah pada 16 Januari 2016 telah berlangsung Daurah Tajwid siri pertama yang mengajak para peserta untuk terus terikat dengan AlQuran. Kesedaran untuk terus meningkatkan diri dalam penguasaan AlQuran menjadi
MAJLIS RAMAH MESRA DAN HI-TEA WANITA IKRAM DAN NGO WANITA ISLAM KELANTAN
Alhamdulillah, dengan izin Allah swt satu pertemuan ramah mesra telah diatur dan berlangsung bagi mengeratkan hubungan diantara Wanita IKRAM dan NGO Wanita Kelantan seperti PERKEP, MACMA, HAWA, Yayasan Murni serta para
MPN KELANTAN 2015 MEDAN MUHASABAH AMAL
25 April 2015, Kota Bharu - Mesyuarat Perwakilan Negeri IKRAM Kelantan berlangsung dengan kehadiran perwakilan dari 5 daerah IKRAM Kelantan. Jemputan perasmi istimewa dari, Timbalan Presiden IKRAM Malaysia, Ustaz
Wednesday, 13 May 2015 08:00

MAJLIS RAMAH MESRA DAN HI-TEA WANITA IKRAM DAN NGO WANITA ISLAM KELANTAN

Rate this item
(1 Vote)

gabung3

Alhamdulillah, dengan izin Allah swt satu pertemuan ramah mesra telah diatur dan berlangsung bagi mengeratkan hubungan diantara Wanita IKRAM dan NGO Wanita Kelantan seperti PERKEP, MACMA, HAWA, Yayasan Murni serta para AJK wanita masjid di Kelantan sperti Masjid Tapang, Masjid Telipot, Masjid ArRahman Bachok dan Masjid SBJ. Sebanyak 9 NGO telah hadir dengan diwakili oleh hampir seramai 50 orang tetamu jemputan hadir pada majlis ini.


 
Ucapan meraikan tetamu oleh Pengarah Program, Dr Zaharah Sulaiman memulakan acara dan diikuti dengan Ucapan Aluan oleh Ketua Wanita Negeri, Dr Norhani Abdul Rani. Beliau memperkenalkan Wanita IKRAM kepada para hadirin dan menerangkan tujuan diadakan perkongsian melalui majlis tersebut.
 
“Sesungguhnya orang-orang mu’min itu bersaudara kerena itu damaikanlah antara kedua saudaramu dan bertakwalah kepada Allah SWT supaya kamu mendapat rahmat.”
 
Acara kemuncak apabila para perwakilan diberi penerangan akan kepentingan Piagam Wanita Islam oleh Timbalan Ketua Wanita IKRAM Pusat, Dr Hafidzah Mustakim. Pelbagai perspektif diperkenalkan sehingga ada yang mengatakan gabungan ini perlu berjumpa semula bagi menyampaikan intipati piagam ini kepda masyarakat. Cabarannya kita perlu memikirkan cara dan bagaimana untuk melebarkan mesej penting ini kepada masyarakat.
 
Slot Flowers for mothers memeriahkan suasana apabila para jemputan menerima sekuntum bunga ros segar.. sungguh istimewa buat ibu-ibu yang sentiasa peka dengan aktiviti masyarakat. Seusai pemberian bunga para perwakilan dihidangkan dengan tayangan video Wanita IKRAM oleh IKRAMedia Wanita Kelantan.
 
Majlis diakhiri dengan bacaan Doa oleh ummi Wanita IKRAM Kelantan, Timbalan Ketua Wanita Bachok, Ustazah Hasanah bt Ibrahim. Teristimewa juga ustazah diketemukan melalui doa anak muridnya yang ingin sangat berjumpa dengannya semenjak terpisah ketika belajar di sekolah menengah lagi. Sekarang beliau adalah pengerusi kepada Pertubuhan PERKEP Kelantan.
 
Kenangan manis akhirnya dipotretkan dan semua hadirin menikmati Hi-Tea sambil beramah mesra yang dikendalikan dengan jayanya oleh Pengarah Program yang bertindak sebagai Pengacara Majlis pada hari itu, Dr Zaharah Sulaiman. Setiap wakil diberi peluang untuk meluahkan rasa dan berkongsi pengalaman ketika berdepan dengan masyarakat. Alhamdulillah suatu perkongsian yang amat membuka minda masing-masing.
 
Para peserta yang hadir amat gembira dengan jemputan istimewa dari IKRAM kerana mereka merasakan keperluan untuk bersama dalam meningkatkan amal kebajikan yang dilakukan dalam kegiatan persatuan masing2.Mereka bersetuju untuk terus mengadakan pertemuan seperti ini di masa yang akan datang.

 

Read 3173 times Last modified on Wednesday, 20 January 2016 00:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Kelantan

Pertubuhan IKRAM Malaysia Negeri Kelantan

Lot 3496, Jln Tali Air Binjai, 16150, Kubang Kerian, Kelantan

No Tel : +6097461702

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd