wrapper

Berita Terkini

الأحد 24 رجب 1442   |   Sunday 07 March 2021
HC ZIARAH PERKAMPUNGAN ORANG ASLI
Pada petang semalam, skuad Hidayah Centre (HC) Pahang telah berkunjung ke Kampung Orang Asli di Paloh Hinai, Pekan. Mereka berjumpa dengan tok batin dan juga menziarahi dua buah rumah muallaf Orang Asli di sana.
Fasa 1 Projek Kompleks Pendidikan & Komuniti IKRAM Pahang
SUMBANGAN DIPERLUKANKuantan, 6 April - Memasuki bulan April, bermakna masih ada lagi berbaki 8 bulan sekurang-kurangnya Fasa 1 Projek Kompleks Pendidikan & Komuniti IKRAM Pahang disiapkan. Projek ini telah
IKRAMHEALTH PAHANG MEMBERIKAN KHIDMAT
Pekan, 11 April - Bertempat di Sekolah Berasrama Penuh Intergrasi Tun Abdul Razak, Pekan telah diadakan Hari Terbuka Asrama. Pelbagai acara diadakan dan IKRAMHealth Pahang telah dijemput untuk memeriahkan program
UKHUWAH TERJALIN INDAH
Kuantan, 29 Mac - Silaturrahim dan ukhuwah tersulam indah antara akhawat daerah Kuantan dan akhawat daerah Temerloh sempena Program Jaulah Akhawat IKRAM Daerah Kuantan. Program ini diketuai oleh Timbalan Ketua Wanita
Sunday, 03 May 2015 08:00

HC ZIARAH PERKAMPUNGAN ORANG ASLI Featured

Rate this item
(0 votes)

ORANG ASLI

Pada petang semalam, skuad Hidayah Centre (HC) Pahang telah berkunjung ke Kampung Orang Asli di Paloh Hinai, Pekan.

Mereka berjumpa dengan tok batin dan juga menziarahi dua buah rumah muallaf Orang Asli di sana.

Selama bertahun-tahun lamanya tiada sesiapa yang memberi tunjuk ajar dan bimbingan agama kepada mereka sehingga cetek sekali pegangan agama mereka. Serta ketiadaan bantuan yang menatijahkan keadaan kehidupan yang amat daif.

Alhamdulillah baru-baru ini Ustazah Rohaya berkesempatan ke sana dan mula bertaut hati dengan mereka. HC memerlukan tenaga sukarelawan yang boleh ke sana sebulan sekali untuk memberi bimbingan kepada keluarga Muslim di sana.

Walaupun tok batin tidak beragama islam, tetap mereka berdualah orang pertama yang mengambil initiatif memaklumkn dan memohon agar saudara baru orang asli di situ diberi bimbingan dan bantuan.

Moga Allah memberi hidayah kepada mereka, juga kita. Amiin.

Read 2643 times Last modified on Sunday, 03 May 2015 11:59

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Pahang

Pertubuhan IKRAM Malaysia Negeri Pahang

B76-1, Taman Mahkota Putra, IM8
25200 Kuantan
Pahang Darul Makmur

No Tel :019-987 4233 (Pejabat)
Emel :[email protected]

DMC Firewall is a Joomla Security extension!